VESTI


Užice, 26. Januar 2013.

Konferencija „Učenički parlamenti u akciji“

Užički centar za prava deteta, je u subotu, 26. januara 2013. u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, realizovao Konferenciju pod nazivom „Učenički parlamenti u akciji“ koja predstavlja završnu aktivnost projekta “Osnaživanje učeničkih parlamenata za promociju dečijih/ljudskih prava“  koji se realizuje uz podršku  Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.
Konferencija je bila namenjena srednjoškolcima iz pet srednjih škola koje su uključene...


Užice, 22. Decembar 2012.

Organizovan sastanak Saveta roditelja jedanaest opština i gradova u kojima se sprovodi inicijativa
I roditelji se pitaju

Organizovan sastanak Saveta roditelja jedanaest opština i gradova u kojima se sprovodi inicijativa „I roditelji se pitaju“   u subotu, 22. decembra 2012. godine   u sali Gradske opštine Vračar  u Beogradu. Na sastanku su  prisistvovali predstavnici Saveta roditelja grada Užica i Saveta roditelja opštine Požega.
Cilj sastanka je otvaranje dijaloga...Užice, 21. Decembar 2012.

Mladi iz Užičkog centra za prava deteta na sastanku sa predstavnicima  Kancelariie Vlade Republike Srbije za ljudska i manjinska prava u Beogradu

 Predstavnice Užičkog centra za prava deteta, Ana Jelisijević, Katarina Pavlović I Aleksandra Šuljagić su 21. 12. 2012. učestvovale sastanku  sa predstavnicima  Kancelariie Vlade Republike Srbije za ljudska i manjinska prava u Beogradu. Prezentovale su ,,lzvestaj o stanju prava  deteta u Republici Srbiji iz ugla dece...

Užice, 20. Decembar 2012.
S A O P Š T E NJ E

Iz  godine u godinu u Srbiji se beleži enorman rast povređene dece od petardi,a ono što posebno brine jeste činjenica da je među povređenima veliki broj onih sa trajnim invaliditetom.
       Najčešće se povređuju deca između pet I sedam godina, a adolescenti od četrnaest do osamnaest godina najčešće postaju invalidi.
       Imajući ove statističke podatke u vidu Savet...u, 20. Decembar 2012.
Užički centar za prava deteta realizuje projekat „I roditelji se pitaju“ koji za cilja ima formiranje i osbaživanje Saveta roditelja grada Užica. Savet roditelja grada Užica je osnovan u oktobru 2012. Ponosni smo šta smo šta su roditelji uradili i inicirali za ovako kratak period:

KRATAK PRIKAZ  AKTIVNOSTI SAVETA RODITELJA GRADA UŽICA
1. Otvaranje FB stranice   - otvorili smo stranicu Saveta roditelja grada Užica na Fejsbuku, smatrajući da...