VESTI


Užice, 5. Februar 2013.

Užički centar za prava deteta je u prethodne tri godine realizovao projekat „Živeti prava deteta – dečiji monitoring“ uz podršku Centra za prava deteta – Beograd i Save the Children.
Nedavno je zavrsena publikacija pod nazivom "Živeti prava deteta - aktivnosti dece i mladih u ostvarivanju prava deteta", vezana za dokumentovanje rada grupa dece i mladih na projektu.

Publikaciju možete pogledati OVDE>>

...

Užice, 4. Februar 2013.

Izdate dve brošure u okviru projekta  „I roditelji se pitaju“ koji realizuje Užički centar za prava deteta sa  CIP-Centrom za interaktivnu pedagogiju i Fondacijaom za otvoreno društvo. 
Projekat je usmeren na osnaživanje roditelja i izgradnju njihovih kompetencija (znanja, veštine i stavova) za preuzimanje aktivne uloge u procesu obrazovanja/školovanja dece u partnerstvu sa obrazovnim ustanovama i lokalnim upravama, vodeći računa o ostvarivanju prava na kvalitetno obrazovanje za svako dete....

Užice, 26. Januar 2013.

Konferencija „Učenički parlamenti u akciji“

Užički centar za prava deteta, je u subotu, 26. januara 2013. u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, realizovao Konferenciju pod nazivom „Učenički parlamenti u akciji“ koja predstavlja završnu aktivnost projekta “Osnaživanje učeničkih parlamenata za promociju dečijih/ljudskih prava“  koji se realizuje uz podršku  Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.
Konferencija je bila namenjena srednjoškolcima iz pet srednjih škola koje su uključene...


Užice, 22. Decembar 2012.

Organizovan sastanak Saveta roditelja jedanaest opština i gradova u kojima se sprovodi inicijativa
I roditelji se pitaju

Organizovan sastanak Saveta roditelja jedanaest opština i gradova u kojima se sprovodi inicijativa „I roditelji se pitaju“   u subotu, 22. decembra 2012. godine   u sali Gradske opštine Vračar  u Beogradu. Na sastanku su  prisistvovali predstavnici Saveta roditelja grada Užica i Saveta roditelja opštine Požega.
Cilj sastanka je otvaranje dijaloga...Užice, 21. Decembar 2012.

Mladi iz Užičkog centra za prava deteta na sastanku sa predstavnicima  Kancelariie Vlade Republike Srbije za ljudska i manjinska prava u Beogradu

 Predstavnice Užičkog centra za prava deteta, Ana Jelisijević, Katarina Pavlović I Aleksandra Šuljagić su 21. 12. 2012. učestvovale sastanku  sa predstavnicima  Kancelariie Vlade Republike Srbije za ljudska i manjinska prava u Beogradu. Prezentovale su ,,lzvestaj o stanju prava  deteta u Republici Srbiji iz ugla dece...